Celzouten bestellen: helpt je lijf helen

Moe, futloos en heb je je wel eens beter in je vel gezeten? Dan kan het zijn dat je een tekort hebt aan natuurlijke mineraalzouten, ook wel celzouten genoemd. Mineralen komen in je cellen (vandaar de naam celzouten) voor en zijn belangrijk voor de stofwisseling. Je kunt je voorraad zouten zelf aanvullen met voeding, maar dat gebeurt niet altijd. Een tekort in je mineraalhuishouding kan tegen je gezondheid werken. Om dat te voorkomen kun je gelukkig altijd celzouten bestellen.

Celzouten of Schüsslerzouten helpt je om je lijf weer te helen. Dat kan bij dagelijkse kwaaltjes maar ook als je acuut ergens last van krijgt of een chronische aandoening hebt.

Tekort aan celzouten

Hoe weet je of je inderdaad een tekort hebt aan mineraalzouten / celzouten? En hoe weet je of dat inderdaad ook de oorzaak is van je gezondheidsklachten? Je gezicht heeft het antwoord. Een gezichtsanalyse vertelt je of je een tekort hebt aan celzouten. Zo kan een strakke bovenlip en droge lippen wijzen op een gespannen maag. Een blauw en opgezwollen gezicht kan betekenen dat je veel vocht vasthoudt.

Een therapeut die hierin gespecialiseerd is kan je helpen met de gezichtsdiagnose, maar ook aan de hand van de klachten die je hebt en je karaktereigenschappen. Niet lekker in je vel zitten hoeft niet te maken te hebben met een tekort aan zouten, maar kan ook andere oorzaken hebben immers. Of je kunt zelf met informatie over Schüsslertherapie erachter komen of je zouten tekort komt en welke zouten je nodig hebt. Pas dan kun je ook gericht je celzouten bestellen.

33 Schüsslerzouten

Er zijn in totaal 33 Schüsslerzouten bekend. Zo zijn ze ook genummerd. We lichten er 3 toe:

  • Ferrum phosphoricum
  • Calcium phosphoricum
  • Calcium fluoratum

Ferrum phosphoricum

Ferrum phosphoricumhelpt je als je een licht tot ernstig gebrek aan ijzer hebt en je immuunsysteem verzwakt is. Tevens is het een belangrijke celzout voor het zuurstoftransport door het bloed. Het helpt je bij ontstekingen, vermoeidheid, bloedarmoede en uitputting. Maar ook als je mentaal vermoeid bent en je je futloos voelt is de Ferrum phosphoricum een goede celzout om te bestellen.

Calcium phosphoricum

Calcium phosphoricum is het hoofdbestanddeel van je botten. En dus erg belangrijk voor de opbouw van je botten en beenderen, en voor als je continue je handen, polsen of je nek belast. Bijvoorbeeld voor je werk. Daarbij is de calcium phosphoricum ook een belangrijke celzout voor de ondersteuning bij gevoelige, vermoeide of vastzittende spieren.

Calcium fluoratum

Calcium fluoratum is goed voor het bindweefsel van je huid, voor het tandglazuur en houdt het je bloedvaten elastisch. Dat elastische uit zich ook in de rest van je lichaam. Je voelt je lichamelijk en geestelijk flexibel. Het geeft je incasseringsvermogen en zorgt goed voor je spieren. Let er wel op dat deze celzout langzaam werkt en daarom moet je het ook langdurig gebruiken.

Waar kun je celzouten bestellen?

Celzouten bestellen kan bij je lokale drogisterij of via celzouten.eu. Naast zouten die je oraal inneemt, zijn er ook diverse verzorgingsproducten voor gezicht en huid te verkrijgbaar. Hierin zijn ook die specifieke zouten verwerkt.