Batterijen voor een gehoorapparaat nodig? Dit is waar je op moet letten

Als je een drager bent van een gehoorapparaat, dan weet je dat je hier hoorbatterijen voor nodig hebt. Zonder batterijen werkt het gehoorapparaat namelijk niet. Als je pas sinds kort een gehoorapparaat draagt, dan kan het zijn dat je wat vragen hebt over hoorbatterijen. Er zijn namelijk enorm veel soorten, waardoor we ons kunnen voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Benieuwd waar je allemaal op moet letten wanneer je nieuwe hoorbatterijen gaat kopen? We leggen het je graag uit.

Verschillende kleuren en kleurcodes

Er zijn vier verschillende type hoorbatterijen verkrijgbaar die elk gekenmerkt worden door middel van een kleur en kleurcode. De meest bekende zijn de hoorbatterijen 312 die bruin van kleur zijn. Daarnaast zijn er gele batterijen met de code 10, oranje batterijen met de code 13 en blauwe batterijen die de kleurcode 675 hebben. Afhankelijk van het type hoortoestel moet je een bepaalde kleur hoorbatterij aanschaffen. In de specificaties van het gehoorapparaat moet duidelijk aangegeven zijn welk type je nodig hebt.

Verschillende merken

Daarnaast zijn er verschillende merken hoorbatterijen te verkrijgen. Elk merk heeft zijn eigen eigenschappen. Zo beloofd het merk PowerOne als enige merk dat de batterijen niet kunnen oxideren. De batterijen van het merk Rayovac zouden dan weer een lange levensduur hebben. Welk merk het beste is kunnen wij niet voor jou bepalen, dat is namelijk afhankelijk van wat jij als eigenschap belangrijk vindt. 

Zorg voor een voorraad

Als je nieuwe hoorbatterijen gaat bestellen kun je het beste een voorraad inslaan. Het is natuurlijk erg vervelend als de batterijen op zijn en je geen nieuwe meer in huis neemt. Bovendien worden er regelmatig verzendkosten in rekening gebracht bij bestellingen met een laag besteed bedrag. Vaak worden de batterijen gratis verzonden wanneer jouw bestelling boven een bepaald bedrag uitkomt. Zo heb je dus een voorraad in huis en betaal je geen verzendkosten.

Accessoires en toebehoren

Naast batterijen zijn er nog een aantal andere belangrijke dingen die je meteen kunt kopen wanneer je nieuwe hoorbatterijen gaat bestellen. Zo is het erg belangrijk dat je het gehoorapparaat regelmatig schoonmaakt, zodat je kunt blijven genieten van een optimale geluidsweergave. Bovendien zorgt het er ook voor dat het gehoorapparaat langer meegaat. Ook is het belangrijk dat je het gehoorapparaat goed laat drogen. Vocht is namelijk de hoofdoorzaak van een defect gehoorapparaat. Tot slot zijn er speciale opbergmogelijkheden voor hoorbatterijen. Bewaar deze bijvoorbeeld nooit in je broekzak, maar stop ze in een speciaal daarvoor gemaakte opbergbox. Zo zijn er bijvoorbeeld ook sleutelhangers waar je hoorbatterijen in kunt doen. Op die manier heb je altijd hoorbatterijen bij je op zak, ook als je onderweg bent.